Muur spuiten

Muur spuiten

juni 14, 2019 0 Door Mr Huis en Tuin

Muren spuiten

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om hun muren te laten spuiten. Verven gaat sneller dan gewoon verven, het is goedkoper en het eindresultaat is fantastisch.

Niets mis met het ouderwetse rollen en sauzen van een wand of plafond natuurlijk, maar het kost heel veel tijd. Vooral als het om een groot oppervlak gaat. Het voordeel van muur spuiten is dat het erg snel gebeurt. Zo kan een nieuwbouwwoning in een dag worden gespoten. De snelheid waarmee gewerkt wordt, ziet u ook terug in de kosten.

De schilder is meer tijd kwijt en dat wordt doorberekend. Daarnaast zorgt latex spuiten voor een 100% egale muur, zonder banen, strepen en kleurverschil. Er zijn verschillende manieren om uw muren te laten spuiten. Elke soort heeft eigen voor- en nadelen.

Spackspuiten

Men spreekt van spackspuiten wanneer de muren worden gespoten met een gestructureerde afwerking. Op de muren en plafonds wordt bij deze methode met een spackspuitmachine op hoge druk een dunne laag pleisterwerk aangebracht. Hierbij kan zowel een fijne als grove korrel worden gebruikt. Spackspuiten wordt vaak toegepast in een nieuwbouwwoning omdat het een relatief goedkope oplossing is.

Latexspuiten

In tegenstelling tot spackspuiten wordt er bij latexspuiten nu juist geen structuur aangebracht. Met deze techniek krijg je een egale muur en plafond. Latex spuiten zorgt ervoor dat u geen strepen of banen ziet.

Hoe gaat het in zijn werk?

Latex muurverf op wanden en plafonds spuiten, gebeurt door middel van airless spuitapparatuur. De latex wordt onder een hoge druk op de muur en het plafond aangebracht. Dankzij deze luchtloze manier van spuiten, komt de verf veel fijner op de wand. Dat zorgt voor een strak en egaal resultaat.

In principe kan latex op ieder type ondergrond worden gespoten, maar wilt je echt een glad en strak moet er rekening gehouden worden met een aantal dingen. Wanneer latex wordt aangebracht op een ondergrond die niet egaal is blijft de structuur eronder zichtbaar. Daarom moet de muur of het plafond eerst geheel vlak en behang klaar worden gemaakt. Bij een bestaande woning kost het vaak meer werk dan bij een nieuwbouwwoning. Vaak moeten er scheurtjes en andere oneffenheden worden weggewerkt. Dat betekent meestal dat er een dikke stuclaag moet worden aangebracht.

Ervaring

Thuis heb ik er voor gekozen om mijn muren en plafond te laten spuiten met latex, dit is gedaan door Brinkhil. Het geeft een ontzettend luxe en strakke uitstraling. Wat voor muren heb jij in je woning? Laat een berichtje achter!