Lifestyle tender

Lifestyle tender

juni 20, 2019 0 Door Mr Huis en Tuin

Tenders

Een tender werd vroeger voornamelijk gebruikt voor het transporteren van post, materiaal en mensen. De belangrijkste kenmerken waar deze boot aan moest voldoen waren snel en zeewaardig. De Lifestyle tender wordt ook wel de moderne variant van de sloep genoemd. De laatste jaren wordt de tender steeds populairder, maar wat is nou het verschil tussen een tender en een sloep? Dat zal ik je vertellen…

Een tender is een snelvarende sloep, het is een moderne versie van de klassieke sloep. De tender heeft dezelfde gezellige indeling als een sloep, met een open ruimte en zitplaatsen voor 6 tot 8 personen. Ook de inboard motor is een belangrijke overeenkomst, ze lijken dus heel veel op elkaar. Het grote verschil zit hem in het onderwaterschip, tenders hebben een strak en glad onderwaterschip om hogere snelheden te halen. Daarnaast zijn ze uitgerust met een zwaardere motor.

Lifestyle marine

Lifestyle Marine biedt modern en klassiek gelijnde sloepen en tenders voor iedere watersportliefhebber. Met 11 populaire modellen bestaat de Lifestyle serie over een unieke serie boten.

De casco’s worden in het buitenland gefabriceerd, hierna wordt de complete afbouw in Nederland georganiseerd. Het volledige productieproces wordt uitgevoerd door een team specialisten die de fijne kneepjes van het vak kennen. De boten van Lifestyle Marine staat voor kwaliteit en een lange levensduur.

Ervaring

Na heel lang denken en oriënteren heb ik een lifestyle tender aangeschaft bij krijgsman watersport. Ik heb gekozen voor de Lifestyle 606 tender, de 606 Tender is een van de populairste sloepen uit de serie van Lifestyle Marine. Het is een brede tender wat samen met het vlakke onderwaterschip zorgt voor veel stabiliteit en vaarcomfort.

Door de diepe kuip heeft de boot rondom diepe en comfortabele zittingen. Ook beschikt de boot over voldoende opbergvakken. De lifestyle tender beschikt over de beste diesel motoren waar 6 jaar garantie op zit. De nieuwere tenders zijn er nu ook in elektrische uitvoering.